DirectAdmin MySQL Sürüm Yükseltme

DirectAdmin MySQL Yükleme ve Yükseltme

Artan cPanel maliyetlerinden dolayı bir çok kullanıcı, DirectAdmin veya benzeri daha uygun fiyatlı sunucu yönetim panellerine geçiş yapmaya başladılar. Ülkemizdeki dövizin yüksek olmasından dolayı da Türk kullanıcılarının bir çoğu cPanel’i bırakmak zorunda kaldı.

DirectAdmin şu an için cPanel’in en yakın alternatifi olarak görünüyor. Halen cPaneldeki bir çok özellik DirectAdmin’de olmasa bile, firma yeteri finansmanı elde ettikten sonra eminiz ki cPanel’e yetişecektir. Bu yazımızda cPanel’den DirectAdmin’e yedek aktarımları sırasında MySQL karakter sınırına takılıp, MySQL hatası alanlara çözüm getirilmiştir.

Bilindiği üzere MySQL 5.7+ sürümü ile veritabanı kullanıcı adı karakter sınırı 16’dan 32’ye yükseltilmiştir. Yeni kurulan DirectAdmin sunucusu standart olarak MySQL 5.5 sürümü ile geldiği için, aşağıdaki kodları çalıştırarak MySQL güncellemesini sunucunuza yapabiliriz.

Önemli Not: Yükleme yapmadan önce CustomBuild 2.0 sunucuzda kurulu olmalıdır.

cd /usr/local/directadmin/custombuild
./build update
./build set mysql_inst mysql
./build set mysql 5.6
./build mysql
./build set mysql 5.7
./build mysql

Not: Eğer mysql 8+ sürümüne doğru yükseltmeye devam etmek isterseniz yukarıdaki betiği devam ettirerek şunları yazabilirsiniz;

./build set mysql 8.0
./build mysql

 

İşlemleri tamamlandıktan sonra PHP sürümümüzü de recompile edelim:

./build php n

Şimdi config dosyamızda max_username alanını aşağıdaki kod ile genişletiyoruz.

/usr/local/directadmin/directadmin set max_username_length 30 restart

Kontrol etmek için;

/usr/local/directadmin/conf/directadmin.conf

içine girerek kontrol edebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra cpanel yedeklerinizi directadmine aktarırken karakter hatası almayacaksınız.

Eğer halen hata alıyor iseniz (genelde wordpress sitelerde verir), aktarımı yaptıktan sonra wp-config.php dosyasından veritabanı adı ve kullanıcısının isimlerini kontrol ediniz.

Yorum Yaz